Σοβαρές καταγγελίες για «ψεύτικες» γυμνές φωτογραφίες γυναικών στο Telegram

Πολίτες καταγγέλλουν ότι αναρτώνται στο Telegram γυμνές φωτογραφίες γυναικών, ακόμα και ανήλικων κοριτσιών

Συναγερμό έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σειρά καταγγελιών για διαπόμπευση γυναικών μέσω δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, τις τελευταίες 10 ημέρες, έχουν γίνει περίπου 15 καταγγελίες στην αστυνομία, από πολίτες που είδαν αναρτημένες φωτογραφίες γυναικών σε ομάδες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης (telegram).

Αρμόδιες πηγές εξηγούν πως δεν πρόκειται για γυναίκες που αναγνώρισαν τον εαυτό τους στις παρανόμως δημοσιοποιημένες φωτογραφίες, αλλά για καταγγελίες πολιτών που αντιλήφθηκαν την διαπόμπευση γυναικών και θέλησαν να ενημερώσουν τις αρχές.

Ανάλογες καταγγελίες είχαν γίνει και πριν από έναν χρόνο στην αστυνομία, ωστόσο, φαίνεται ότι τα τελευταία 24ωρα το φαινόμενο έχει πάρει ξανά ανησυχητικές διαστάσεις.
Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, σύμφωνα με πληροφορίες, υποκλέπτουν τις φωτογραφίες κυρίως από το Facebook και το Instagram, στη συνέχεια τις παραποιούν και τις δημοσιεύουν σε γκρουπ στο Telegram.

Ανάμεσα στις γυναίκες που απεικονίζονται σε αυτές τις φωτογραφίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είναι και ανήλικα κορίτσια.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που απασχολεί τις αρχές σε όλο τον κόσμο και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί